Skip to main content
Evenementen

Wervelende spelshow Hello Goe Baai gewonnen door X-Press Light

By 14 februari 2011november 13th, 2015No Comments

DEURNE – Een delegatie van de oud-prinsessen onder leiding van Elly Verhaegh (jubileumprinses 2002) van de Peelstrekels onder de naam X-Press Light, won de wervelende spelshow van de PR|CIE,  Hello Goe Baai, zondagmiddag 13 februari 2011 in de grote zaal van cultuurcentrum WorstZicht.

Onder leiding van kissmaster Geerd J. Ruis (Geerd Jansen) en bijgestaan door dj @ Random (Mark Joosten) bonden vier teams de strijd met elkaar aan.

Laagdrempelig vertier

Het leverde ruim een uur laagdrempelig vertier op voor ruim 150 aanwezigen die het gratis evenement bezochten. De teams: De Doortapte Kerels (Horeca Deurne met als coach Wimpo D. Exel), De Hockeychicks (hockeymeiden met als coach Piet van de Wal),  De Hoanekieners (De hardkopersectie van De Hosbengels met als coach Jerom Coppus) en de latere winnaars X-Press Light, streden in vier rondes, met daartussen een rode draad spel, om de eer.

Wie is de zoon van Sinterklaas?

Via Ren Je Rot (vijf Deurnese driekeuze vragen), het Kwijlspel (de teamcaptain met koptelefoon op moest proberen het afgespeelde lied mee te zingen, zodat de overige teamleden het herkenden), Zo Vader Zo Zoon (Wie is de enige echte zoon van de enige echte Sinterklaas?) en het SpelSpel (spel een Deurnes woord letter voor letter en teamlid voor teamlid) konden de teams punten scoren.

Rode draad spel

Tussen deze rondes door werd het rode draad spel gespeeld: een aantal ludieke stellingen (Vlierden is veul Bergopper dan Leissel) moest door het publiek beantwoord worden met ja of nee. Zij deden dit door letterlijk (zaal)kant te kiezen. De teams hadden de stellingen al voor aanvang van het evenement beantwoord.

Heftige protesten

Uiteindelijk bleek X-Press de morele winnaar, ondanks heftige protesten van o.a. Hockeychickscoach Piet van de Wal die halsstarrig vol bleef houden dat het carnavalsfeest van katholieke oorsprong is en niet van HEIdense.

Een woord van dank…

De PR|CIE laat weten enorm gruts te zijn op de deelnemende teams en allen die hun belangeloze medewerking hebben verleend aan de totstandkoming van dit evenement.

Leave a Reply