Skip to main content
Algemeen

Prins Perry I verricht bijzondere daad

By 15 februari 2011november 13th, 20152 Comments

PEELSTREKELRIJK – We schrijven zondag 6 februari in de analen van de Peelstrekels. Met iets dikkere stift schrijven we deze dag bij in de analen van de PR|CIE. Na het toetreden van Jochem Aarts en Stefan Aspers tot de gelederen van de PR|CIE (15 juli 2009) is er veel gebeurd.

Er kwam een nieuw pak en er werd een paar gouden (stink)schoenen versleten. Op dat pak, waarover later misschien meer, diende naast allerlei belangrijke info in de vorm van buttons en, al dan niet terecht, verworven bijouterieën ook de Wimmedallie te prijken. Prominent.

De Wimmedallie is de onderscheiding die prins Wim IV in het carnavalsjaar 1993 deed laten doen omhangen bij de talrijke carnavalsactiviteiten zoals een receptie, ’t Klotgemul (de eerste editie!, waaraan hij zelf mee deed met Cees van den Broek als het duo Penge & Smeele) , een gala-avond etc.

Wim overleed in 2005. Ter nagedachtenis aan hem prijkt die Wimmedallie sindsdien op het PR|CIE pak. Prominent.

Over het nieuwe pak is veel gesproken – en wordt nog veel gesproken – maar een ding stond vast: de Wimmedallie moest erop. Prominent.

Om een lang verhaal iets korter te maken: Jochem Aarts kon een jaar geleden zijn Wimmedallie dankzij Jacqueline Schrama op zijn pak bevestigen. Stefan, moest nog even wachten.

Om precies te zijn, tot zondag 6 februari 2011. Toen was het moment daar. Tijdens het feliciteren van prins Perry I op het podium van WorstZicht werd Stefan door zijne prinselijke hoogheid de Wimmedallie opgespeld.

De PR|CIE. Eenheid in tenue, Eenheid in medallie, Divers in al het andere.

2 Comments

Leave a Reply