Skip to main content
Evenementen

Tsunami

By 17 maart 2011No Comments

Die Lustige Schlagerfreunde

De natuur kan aardig huishouden. Zo blijkt maar weer eens. Nu is de bevolking van Japan het slachtoffer van een forse tektonische clash die geresulteerd heeft in een tsunami. Maar op tweede kerstdag 2004 (zeven jaar geleden alweer) werd de wereld opgeschrikt door het fenomeen tsunami. Indonesië: 230.000 doden vielen te betreuren en Giro 555 deed goede zaken.

in de Vierspan vond op carnavalsmaandagavond 7 februari 2005 een heus benefietconcertplaats van Die Lustige Schlagerfreunde. Initiatief: PR|CIE, Peelstrekels en Lustige Schlagerfreunde. Het was de eerste maal dat LSF zich in Deurne presenteerde met carnaval. Door de, nagenoeg, belangenloze medewerking van alle partijen kon een bedrag van meer dan 2.000 euro via de gemeente Deurne overgemaakt worden naar giro 555 van de verzamelde hulporganisaties.

Saillant detail: het was de bedoeling om na afloop van het optreden massaal Op de Eikes te gaan, maar dit kwam er niet van (De oorzaak laat zich raden…), zodat de gesponsorde eieren en het brood op Aswoensdag een andere bestemming kregen: de kinderboerderij van het Rijtven.

Die Lustige Schlagerfreunde traden tot en met 2010 op, op maandagavond, eerst in de Vierspan, daarna in de tent en zwaaiden in 2010 – een jaar voor de nieuwe tsunami – in WorstZicht af.

Leave a Reply