Skip to main content
AlgemeenUit de analen

PR|CIE LUDIEK (1)

By 23 maart 2011maart 24th, 2011No Comments

Van straatjongen tot miljonair. Was het maar waar…

Net als nu had de PR|CIE in de beginjaren geen cent te makken. Drank en eten was kosten man en alle extra’s ook. Die extra’s waren echter wel voor de gemeenschap bestemd, dus was het niet meer dan logisch dat zij die het genot van de acties van de PR|CIE mochten smaken daarvoor een vergoeding betaalden.

Natuurlijk kregen zij daar iets voor terug! In 1992, het oprichtingsjaar, werd gelijk begonnen met het, tegen betaling, aansmeren van een nutteloos artefact (Heet tegenwoordig een goodie en zit, samen met soortgenoten, in een tas (bag))

De eerste ludieke actie was opgebouwd rond het idee dat het water van de Clarinet geneeskrachtig zou zijn. Op een zondagochtend werd door de PR|CIE – nog zonder Joost van den Broek – naar de bevroren Clarinet getogen. Er was een duiker geregeld, een tractor met gierton (TNÖ) een select Zeilbergs gezelschap, prins Jo I en prinses Marian èn een Peelneut, want fris.

De eerste liters Clarinetwater werden door de duiker vanonder het ijs vandaan gehaald, keurig in de daartoe bestemde flesjes gedaan, om later, tijdens de receptie van prins Jo I, tegen het bedrag van twee gulden vijftig (een knaak) aan de man te worden gebracht, ter bekostiging van de opleuking (die de doelstelling was en is van de PR|CIE)  van het carnavalsfeest in Deurne.  Er volgden hierna nog enkele ludieke acties, waarover later meer…

Geneeskrachtig water, een sterk verhaal...

Leave a Reply