Skip to main content
AlgemeenIn de Media

Feestelijke uitnodiging

By 27 september 2023januari 19th, 2024No Comments

Artikel Weekblad voor Deurne – 28 sept 2024
ZEILBERG – Wees vooral voorzichtig met wat je vraagt, zeker wanneer je dat doet aan de mannen van het carnavalsclubje de PrCie. Dat zal zich de vorst van carnavalsvereniging de Pottenbakkers uit Zeilberg, Tom Wijnands, zeker twee keer bedenken, mocht de gelegenheid zich nog eens voordoen. Hij werd jongstleden dinsdag verrast met een akelig onhandelbaar stuk beton, dat zonder veel omhaal voor zijn voordeur neergevlijd werd. 

Het bleek, getuige het keurig gegraveerde plaatje dat er onwrikbaar op gemonteerd was, een bijzondere uitnodiging te zijn. Zoals alle Deurnese carnavalsverenigingen kregen ook de Pottenbakkers een uitnodiging in hun mail voor de receptie van het ‘eeuwfeest’ van het weerbarstige gezelschap op 8 oktober in Den Draai. Waar het overgrote deel van de carnavalsverenigingen enthousiast reageerde bleek dit voor de Zeilbergse hoogwaardigheidsbekleder niet voldoende. Hij liet per ommegaande weten alleen te zullen verschijnen op het ‘handenschudgebeuren’ wanneer hij een op z’n minst persoonlijke maar vooral ook originele uitnodiging zou ontvangen. Dat bleek niet aan dovemans oren gericht. Jochem Aarts van de PrCie; “Ons gezelschap heeft al langere tijd een prima band met de Pottenbakkers. Natuurlijk komen we sinds enkele jaren in Zeilberg met ons Kommer & Kwijl, maar we schuiven er sowieso graag aan en enkelen van ons jureren mee bij de optocht in het Pottenbakkersrijk. En zeker met het bestuur van de vereniging kunnen wij geweldig door een deur. Ze zijn altijd in voor een geintje en wanneer hun vorst ons dan zo’n voorzetje geeft hoeven we dat natuurlijk alleen maar in te koppen.”

Voor alle duidelijkheid; op het plaatje op het loodzware blok staat vermeld dat het hier een persoonlijke invitatie betreft die getoond dient te worden bij de kassa. De ‘gelukkige ontvanger’ toont zich alleszins sportief: “uiteraard wist ik dat zoiets eraan zat te komen. De heren hebben verschillende keren laten weten dat ze me niet vergeten waren.” 

Ook Jochem Aarts is een tevreden mens; “flauwekul als dit ligt ons het beste. We verheugen ons al op de reactie die ongetwijfeld gaat komen.”