Skip to main content
AlgemeenCarnaval

Het feest van de eeuw

By 9 oktober 2023No Comments

“Het is weer eens tijd voor een echt leuk feest… zo een waar je het over 10 jaar nog steeds over hebt…” was het idee zo tegen het eind van 2022 tijdens een van onze vergaderingen. Nu nog een reden verzinnen waarom je dit feest eigenlijk gaat vieren. Een jubileum is altijd een goed excuus… maar we bestaan pas 31 jaar en 2025 is nog ver weg. Als we nu gewoon eens ons 100 jarig jubileum vieren. Je kan het immers maar gehad hebben en de kans dat wij er zelf bij kunnen zijn over 70 jaar is nagenoeg nul. Al geloven sommige van ons (vooral de oudere) nog steeds tegen beter weten in op een wonder.

De kapstok was er, nu het idee om gaan zetten naar een uitvoerbaar plan. Een “petit-comité” ging aan de slag om het hele gebeuren eens uit te gaan werken met bovenaan onze wensenlijst: Die Lustige Schlagerfreunden. Als we dat voor elkaar zouden kunnen krijgen…

Tijdens de receptie van de Peelstrekels van 2023 kwam de aftrap naar ons glorieuze feestweekend en pakte meteen groots uit. We lanceerde de datum voor het weekend. Stickers, banners, viltjes posters en… we hadden de Schlagerfreunden weten te strikken. Je kon er niet om heen dat we weer iets in onze kop hadden gehaald. De reuring was er en het aftellen was begonnen!

Het predicaat “Koninklijk” leek ons ook wel wat. Gezien onze staat van dienst zou dit toch geen probleem moeten zijn. Er zijn immers bedrijven die voor minder dit op hun gevel hebben mogen schroeven. Dus trokken we de stoute schoenen wederom aan en schreef onze Cees een brief aan Wim-Lex, onze koning. Voor de zekerheid 3 dagen later nog een brief gestuurd, want we hadden nog geen reactie terug gekregen. We kregen warempel keurig een brief terug met de welgemeende excuses van Lex en zijn Maxima dat ze verhinderd waren maar onze “Heren Sociëteit” heel plezier wensten met ons jubileum.

In de aanloop naar 7 oktober 2023 hebben we de servers van de grote social media bedrijven overspoeld met berichten. We waren aanwezig op alles wat een “like” kon krijgen en de laatste twee maanden kleurde deze helemaal geel rood zwart. We vonden nog een waanzinnige band die in het voorprogramma kon gaan spelen: Glock’45. Een met moonshine doordrenkte CountryHillbillyTrailertrashband. De zelfde knipoog als de Schlagerfreunden maar in een ander genre. Dit bleek een gouden combinatie die avond.

Om al dat muzikaal geweld ergens op te laten staan hadden we een podium nodig, Den Draai had er een staan in hun zaal en vonden in de uitbater een meer dan prima partner om dit weekend bij te vieren. Een enkele gefronste wenkbouw dat wij dit in de Zeilberg gingen vieren, maar ook hier werd duidelijk dat met verbroedering iedereen het meest geholpen is. We bouwden het om tot het ultieme feesthok dat we tot de nok toe vulde met feestgangers die een avond voor geschoteld kregen waar nog lang over gesproken wordt.