Skip to main content
Algemeen

D’n Opsteker Henk Bijnen overleden

By 17 maart 2019No Comments

PEELSTREKELRIJK – Zondag 10 maart 2019 is Henk Bijnen op 84-jarige leeftijd overleden. Henk ontving in 1999 D’n Opsteker van de PR|CIE. Hij was, onder andere, jarenlang de man van het draaiboek van de Gala-avonden van De Peelstrekels en was ook in het begin van ’t Klotgemul actief betrokken.

Sedert 1992 wordt D’n Opsteker door de PR|CIE uitgereikt aan mensen die (op de achtergrond) veel betekenen voor het carnavalsfeest in Deurne. De PR|CIE wenst familie, vrienden en bekenden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Als eerbetoon aan Henk plaatsen we hieronder zijn dankwoord voor D’n Opsteker, zoals dit gepubliceerd is in carnavalskrant De Peelstrekel in het jaar 2000.

 

Op de tweede avond van ‘t Klotgemul op zaterdag 30 januari 1999 vonden wat mij betreft vreemde voorvallen plaats. De avond begon geheel volgens het geplande draaiboek tot bleek dat- een van de artiesten niet op tijd aanwezig was, waardoor het later geplande onderdeel, het uitreiken van “De Opsteker 1999”, naar voren gehaald werd. Inmiddels was de artiest gearriveerd waarmee ik in gesprek was omtrent de gewijzigde aanvangstijd. De P.R/Cie., welke de onderscheiding uitreikt, was al bezig met de aankondiging hiervan, waarvan ik niets gehoord had. Plotseling werd ik uit de gang geroepen en naar het podium gedirigeerd niet wetende wat me te wachten stond. Stomverbaasd, geschrokken en dientengevolge sprakeloos stond ik daar op het podium en werd me de onderscheiding uitgereikt. Zelfs mijn vrouw, die jammer genoeg ook hier niets van wist en eerst een dag later in de zaal zat, kreeg het telefonisch te horen. Ik ben steeds van mening geweest dat slechts leden van de raad van Elf en bestuursleden van de Peelstrekels hiervoor in aanmerking kwamen, vandaar mijn verbazing!

Door middel van dit stukje in deze carnavalskrant wil ik de P.R/Cie. Danken voor de mooie onderscheidingsspeld en de prachtige oorkonde. Ook wil ik De Peelstrekels bedanken voor het vertrouwen en de medewerking welke ik die lange jaren heb gekregen en welke begon in 1976 met het organiseren van het

Fantastische Kerstbal en het opzetten van de Gala-avonden. Nu ik gestopt ben met de activiteiten blijf ik toch, althans op een afstand, alles wat de Peelstrekels betreft

volgen. Ook wil ik de commissie Klotgemul danken voor de prettige samenwerking en

wens hen veel succes toe voor de komende jaren. Wat ik wel heb overgehouden aan de vele jaren is een schat aan adressen van artiesten en optredens welke me nu goed van pas komen bij andere activiteiten.

 

Peelstrekels bedankt en veel succes.

Henk Bijnen.