Skip to main content
Carnaval

De Klote, een succesformule

By 6 maart 2019No Comments

De eerste editie, carnavalszaterdagavond, van De Klote kan de boeken in als bijzonder geslaagd. Plein Vijf was tot de nok toe gevuld met carnavalsvierders die met volle teugen genoten van een dynamisch en gevarieerd programma, waarbij blaaskapel de Hôsbengels en een keur aan Deurnese artiesten op diverse podia de feestvreugde tot grote hoogte brachten.

De Klote is de opvolger van ’t Is goe dè ge ‘r bent van blaaskapel De Hôsbengels dat voorheen op carnavalszaterdagavond in Plein Vijf plaatsvond. Dit evenement was toe aan een opfrissing. De Hôsbengels hebben samen met de PR|CIE, Plein Vijf en diverse Deurnese artiesten de schouders onder De Klote gezet en het gewenste resultaat behaald. Optredens van De Hôsbengels werden afgewisseld met de optredens van Wakanutgeve, Hiep Hiep Hoera, Erwin en John en De Lightstars Revisited. Deze band sloot ook samen met De Hôsbengels de avond af met een heuse battle met het nummer Over and Out. Hierna konden prins Nico I en prinses Anne van De Peelstrekels naar buiten om daar voor alle bezoekers uitsmijters te bakken. Dit alles onder het motto: Op de eikes bij de Prins.

Met deze eerste succesvolle editie heeft De Klote zijn bestaansrecht bewezen en kan de organisatie aan de slag voor editie twee op carnavalszaterdagavond 2020.