Skip to main content
AlgemeenCarnaval

De Klote – Harmoniebal 2.0

By 14 februari 2020No Comments
Herinnert u ze zich nog, die formidabele Harmoniebals van toen ooit? Een dampende Vierspan die bijna uit z’n voegen barstte onder al het carnavalsgeweld. Noudje en Rita achter de bar en Turbo Tinga en Frans van Gennip die volle dienbladen sjouwden. Met een altijd breed grijnzende Huub van Kessel in het muntenhok en een glunderende Willy Bijsterveld die ieder jaar -tegen beter weten in- constateerde dat ‘het allemaal toch wat minder was dan vorig jaar’. Met Gerard Verhappen aan de entree die iedereen met een warme glimlach welkom heette en de garderobe van de Watervrienden waar ze steevast je jas kwijtraakten.

Die Harmoniebals dus. Met de gruwelijk knallende Hôsbengels in de Grote Zaal, de vreetschuur in de Harmoniezaal en zeker ook met de spetterende Lightstars in de foyer. Die Harmoniebals waar de avond elk jaar weer veel te kort bleek te zijn. Daar ja.
Pure nostalgie voor iedereen die daar zijn carnavalshart voor altijd verloren heeft.

Voor iedereen die nu een glimlach van herkenning niet kon onderdrukken; ook voor u is er nog hoop. Plijn Veif carnavalszaterdag, half negen: Naar de Klote! De tapkraan wijd open, een zwaar onderbezette garderobe en files voor het muntenhok. Met de Hôsbengels natuurlijk, nog altijd de feestkanjers van weleer op het ene podium en jawel: The Lightstars Revisited op het andere!

Ze missen weliswaar het korte rokje en die benen tot helemaal aan de grond, maar het kamikazerepertoire van weleer schalt ook deze niet te missen avond weer door de speakers. Meebrullen mag, een traantje wegpinken uit pure nostalgie is natuurlijk ook toegestaan.

Naar de Klote: het Peelstrekelantwoord op De Vrienden van Amstel. Maar dan beter… véél beter!