Skip to main content
CarnavalKommer & Kwijl

Kommer & Kwijl 2021 GESCHRAPT

By 10 september 2020No Comments
Kommer & Kwijl 2021 geschrapt.
Je kon er op wachten natuurlijk; ook het, in Deurne en verre omstreken griezelig populaire, Kommer & Kwijl is verdwenen van de carnavalskalender voor komend jaar. De organisatie heeft deze beslissing nu al genomen om de deelnemers aan het langs kroegen trekkende liedjescircus niet aan het werk te zetten, terwijl de kans gewoon erg groot is dat het evenement op het laatste moment dan toch afgeblazen moet worden.
De beslissing is met pijn in het hart genomen, maar dat de organisatie hierin toch wel de meest koninklijke weg wil bewandelen: “Onze deelnemers steken ontzettend veel tijd en energie in het oefenen van hun act, om nog maar niet te spreken over de geweldige aandacht die door alle groepen geschonken wordt aan hun outfit. We vonden het als organisatie niet sportief hen een worst voor te houden die waarschijnlijk komend jaar toch niet geserveerd kan worden.”
Een online-versie, of een aangepaste of kleinschaligere opzet, is volgens ons geen optie: “Kommer & Kwijl is een gebeuren dat het moet hebben van drukke kroegen, meebrullen, wasem op de ruiten en een kolk in de biertank en dat zijn ingrediënten die we komend jaar niet voorhanden hebben. We willen voor alles de sfeer en kwaliteit waarborgen waar het evenement om bekend staat en dat kunnen we in een uitgeklede of online versie natuurlijk nooit waarmaken.”
De deelnemers die voor de editie van 2021 geselecteerd waren -jawel, er is een stevige wachtlijst- houden natuurlijk hun recht op deelname bij een volgende Kommer & Kwijl (25-2-2022?).
Wij houden jullie op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.
“Ook wij kunnen niet in de toekomst kijken natuurlijk, maar een zomer-editie… ge wit mer nooit…”