Skip to main content
AlgemeenIn de Media

Reactie van Peter

By 4 maart 2021No Comments

In het Weetblad voor Deurne, dat in februari 2021 prominent op de middenpagina van het Weekblad voor Deurne verscheen, stond een artikel waarin aangekondigd werd dat de PrCie de Markt in Deurne aangekocht had van een inwoner van Bakel. Hierbij werd een foto afgedrukt van oud-prins van de Peelstrekels en kersverse drager van de Opsteker Peter van Deursen samen met PrCie-voorman Leon van Osch. Peter, nooit om woorden verlegen en altijd in voor een geintje, reageerde sportief met een brief aan ‘de redactie’.

Bakel, 14-02-2021

Geachte redactie,

Vorige week berichtte u in uw Weetblad voor Deurne dat de PrCie de nieuwe eigenaar van de Markt in Deurne was geworden. Zij hebben dankbaar gebruik gemaakt van de machtsoverdracht van burgemeester Mak naar burgemeester Buter en op een moment van ambtelijke onachtzaamheid toegeslagen. Tijdens uw vluchtige telefoongesprek met de voorzitter van dit gezelschap verzuimde hij erbij te vertellen dat dit de ‘Weekmarkt’ betrof. Omdat de animo voor deze weekmarkt tanende is, zag de PrCie haar kans schoon om die weer nieuw leven in te blazen samen met markkooplui, horeca en andere evenementen eromheen. Spannende tijden dus voor het clupke aldus Elon van O. Nee niet die van die elektrische auto’s maar van een glaszetterij uit Asten (of all places). En of deze uitdaging nog niet groot genoeg was, wilde het stelletje nog hoger van de toren blazen en toonden ze warempel ook nog interesse in de Euromast. Het verplaatsen van de Euromast naar het centrum van Deurne bleek echter een maatje te groot voor het illustere gezelschap (gewoon omdat het hen aan de benodigde kennis ontbrak, zoals bij tal van andere zaken).

Van O. die momenteel allerlei doorzichtige zaken doet, waarbij het glas meestal half leeg is, vroeg me daarna of ik misschien iets met de Eiffeltoren kon regelen. Hij vertelde terloops dat hij namelijk ook een verleden ‘in het ijzer’ heeft. Na wat doorvragen kwam ik er achter dat hij vroeger veel met Meccano had gespeeld en daardoor veel kennis van staalconstructies had vergaard. Het afbreken van de Eiffeltoren in Parijs en het weer opbouwen van deze constructie in het centrum van Deurne leek hem dan ook maar een peulenschil. Spijtig genoeg moeten ze met deze klus nog een jaartje wachten omdat mijn huurovereenkomst met Gustave Eiffel voor het kamertje op de derde verdieping in deze toren volgend jaar pas afloopt. Daarna wil ik Van O. graag uitnodigen alvast een ruime aanbetaling te doen. Dus er zijn nog serieuze kansen voor zo’n echte trekpleister in Deurne.

Hoogachtend,
Peter van Deursen

Betreffende artikel Weetblad feb. 2021