Skip to main content
CarnavalIn de Media

PRCIE WINT WEER!

By 26 februari 2017No Comments

DEURNE – Er lijkt maar geen eind te komen aan de successen van de PR|CIE. Zondagmiddag 26 februari wisten zij voor de derde maal op rij de eerste prijs te bemachtigen in de categorie Grote Groepen.

PR|CIE-voorzitter Bart van Goch: “Het nadeel van meedoen aan de optocht is dat je ‘m zelf niet kunt zien. Dus moet je blind vertrouwen op het oordeel van de jury. ..
Als PR|CIE en Nütjes doen we dat dan ook en gaan we er daarom vanuit dat we de prijs ook nu weer dik hebben verdiend. Maar, ik ben daar heel eerlijk in, gezien de kwaliteit van onze concurrenten is dit wel een heel bijzondere!”

Drie jaar geleden is er een wisselbokaal voor de grote groepen beschikbaar gesteld door de Peelstrekels. Het unieke feit doet zich voor dat die eerste wisselbokaal nooit door andere groepen is gewonnen, maar in al haar maagdelijkheid mag prijken op de schoorsteenmantels van de PR|CIE-leden.

De Peelstrekels hebben tien replica’s laten maken van het origineel, zodat elk PR|CIE-lid deze trofee in de eigen woning kan exposeren. Het origineel bevindt zich ten huize van voorzitter Bart van Goch alwaar een delegatie van de Zwitserse Garde ze rondom het uur bewaakt.