Skip to main content
Algemeen

PEELSTREKELS 55 JAAR

By 9 september 2011No Comments

Op de geboortedag van Nastassja Kinski (24 januari 1959) springt de 24-jarige Jan Brüggenwirth op het podium van zaal Van Moorsel aan de Molenstraat in Deurne uit een televisietoestel. (Vergelijk het met Steve Jobs die uit de eerste IPad springt) Hij is de eerste Prins Carnaval van Deurne. “Ik wil wel prins worden, maar dan moet er ook wel een optocht zijn!” Tegenwoordig noemen we dit een statement. Toen was het een eis, vermetel weliswaar, maar toch, een eis. De toenmalige burgemeester Roefs had het namelijk niet zo met dat carnaval. Veel Deurnenaren vierden trouwens al carnaval in Limburg. Dat eerste carnavalsjaar was bijzonder primitief. Die optocht was er, maar de eerste prijswinnaar kwam uit Venray, dus die kreeg geen prijs, want: alleen eigen volk dong mee naar de prijzen.

Hadden de Peelstrekels muzikale begeleiding? Jawel! Uit Bakel. Het gezelschap had welgeteld één enkel nummer op het repertoire staan: Oranje Boven.  Terwijl Deurne zijn eerste carnaval beleefde greep Fidel Castro de macht in Cuba. Een causaal verband kan niet uitgesloten worden…

In 2013 bestaan De Peelstrekels 55 jaar. Het zou wel eens een zeer bijzonder jaar kunnen worden!… De PR|CIE is van de partij!

Leave a Reply