Skip to main content
AlgemeenIn de Media

HET VAT IS AF

By 30 september 2016No Comments

AAN HET SPOOR IN DEURNE – Woensdagavond 28 september kan als uniek en gedenkwaardig de analen van de PR|CIE in. Die avond vergaderde de PR|CIE voor het laatst in StationZicht, werd Jozef Hendrik benoemd tot vierde erelid van de PR|CIE en speelden St. JoLeMa & BaCo en De Jozeve Watjes hun finalepartij.

Onder voorzitterschap van Bart van Goch werd de vergadering in een ijltempo afgewerkt, waarna het tijd was voor het echte werk. Inmiddels waren de Nötjes en de nieuwe gastheer van de PR|CIE, Gerard, gearriveerd. Bart van Goch leidde het belangrijke moment in, waarna erelid Cor Brüggenwirth bekend maakte dat Jozef Hendriks toetreed tot het selecte gezelschap van ereleden van de PR|CIE. Het erelid was diep geroerd en ontzettend trots. Zijn vrouw Gon, met wie hij 42 jaar StationZicht uitbaatte, kon zich al verheugen op een fantastische bos verse bloemen, de dag na de plechtigheid.

Nieuwe vergaderlocatie
Kort na het ceremoniële deel werd op symbolische wijze de nieuwe vergaderlocatie ingewijd met Inne Stondebins. Na dit bliksembezoek, waarbij het vergadertafelkleed door de oude en de nieuwe gastheer werd opgerold in StationZicht en vervolgens weer uitgerold in Gasterij Keijzer, werd weer koers gezet naar StationZicht voor een epische biljartwedstrijd.

St. JoLeMa & BaCo steelt de show
De Jozeve Watjes waren zeer gretig en stonden popelend te wachten totdat St. JoLeMa & BaCo onder de luide klanken van een heroïsch strijdlied uit kleedlokaal ‘t Zaltje kwamen. St. JoLeMa & BaCo zou St. JoLeMa & BaCo niet zijn als ze niet met iets aparts zouden komen. Niet alleen waren zij allen smaakvol gekleed, ook hadden ze een mooi cadeau voor hun opponenten en hun naamgever, het reeds eerder genoemde erelid. Dit cadeau bestond uit zes op naam gestelde biljartkeus, vervaardigd uit duurzaam haardhout. Nadat de inferieure keus die ze zichzelf hadden verschaft waren ingenomen kon de wedstrijd beginnen.

Superieur materiaal
Dankzij het superieure materiaal, vervaardigd door een lokale schrijnwerker, wisten De Jozeve Watjes, met een nipt verschil te winnen: 25-20. De vijf leden en hun hoofdsponsor, tevens erelid van de PR|CIE, waren als kinderen zo blij. En St. JoLeMa & BaCo waren blij omdat de Jozeve Watjes zo blij waren.

Vendelgroet
Hierna volgde nog een aangenaam samenzijn, bracht voorzitter Bart van Goch een laatste vendelgroet onder het opzwepend getrommel van zijn illustere voorganger en Jan Brands en gadegeslagen door de beschermvrouwe van de Gèèl Schut, Gon Hendriks en haar man, het nieuwe erelid van de PR|CIE.

Vat af
Het was een emotionele en waardige vendelgroet, uitgevoerd met zeldzame souplesse en getuigend van diep respect. Hierna ging het gezelschap weer naar binnen om nog wat te klinken op de overwinning, het afscheid en de toekomst. Om de symboliek van het moment nog extra te benadrukken sputterde de tapkraan…het laatste vat was af!
Maar wie dacht dat hiermee een einde was gekomen aan het drinkgelag had buiten de waard gerekend! Koelbloedig toverde het kersverse erelid zonder blikken of blozen een kratje bier uit de hoge hoed. En zo kwam het tenslotte allemaal goed!