Skip to main content
Algemeen

The Return of the Key

By 15 maart 2011november 13th, 2015One Comment

Afgelopen zaterdag hebben de prinsen en jeugdprinsen van de zeven Deurnese carnavalsclubs in het gemeentehuis hun sleutels – die ze, een week eerder,  op zaterdag 5 maart, uitgereikt kregen – weer ingeleverd bij burgemeester Hilko Mak.  Ook de PR|CIE was erbij. De Hosbengels luisterden deze plechtigheid, waarmee het carnavalsfeest in formele zin wordt beëindigd, op. Het evenement Sleutel terugbrengen is geïnitieerd door de vorige burgemeester van Deurne, Gerard Daandels, en ook na zijn vertrek is deze traditie gebleven.  De besturen en hun prinsen en jeugdprinsen geven deze middag acte de presence, de vaandels worden met het nodige ceremonieel door de tijdelijke plaatsvervangers van de macht opgerold onder stemmig spel van de Hosbengels.

Burgemeester Mak was blij de sleutels weer terug te hebben en wist te melden dat carnaval 2011 goed is verlopen en dat binnen niet al te lange termijn de clubs uitgenodigd worden voor een nabespreking. De PR|CIE en de Hosbengels zijn bij die bijeenkomst niet aanwezig. Zij bezinnen zich op carnaval 2012; vanaf vandaag nog 237 dagen…

One Comment

  • Sander says:

    En jullie bedankt voor de 3 serieuze gesprekken en daarnaast vele jaren met leut kletskoek en af en toe een alleraardigste anekdote en het vuurwerk in stereo op dinsdag.

Leave a Reply