Skip to main content
Algemeen

Aan de Rol…

By 27 februari 2011november 13th, 2015One Comment

Binnen de PR|CIE heeft iedereen zijn eigen unieke kwaliteiten en expertises, waardoor ze ook door derden gevraagd worden om advies, hand- en spandiensten, een luisterend oor, of troostend harmoniumspel. Wanneer een beroep gedaan wordt op de individuele kwaliteiten van de PR|CIE-leden, dan wordt daar welwillend op ingegaan. De gevraagde dienst wordt altijd met de hoogste zorgvuldigheid en uiterst consciëntieus  uitgevoerd. Altijd? Niet altijd! Zo blijkt…

De huidige secretaris van de PR|CIE, Marcel Koolen, werd in 1998 door mede-PR|CIE-lid Wim Berkers gevraagd voor de rol van Heraut van de toenmalige burgemeester Smeets. Die rol werd tot dusver bekleed en ingevuld door Wim.

Confetti

Koolen – die zich in de daaraan voorafgaande periode op carnavalszaterdagmiddag onledig hield met het uitstorten van confetti  over onschuldige carnavalvierders- zegde toe en zo wordt sinds 1998 door Heraut Koolen  de proclamatie tijdens het Sleutelafhalen voorgelezen.

Dat ging 13 keren goed. Hoorden wij daar 13? Juist! In dat 13de, verketterde* jaar ging het fout. Goed fout.

Kwiek

Na afloop van de plechtigheid op de Markt – het was de laatste maal dat burgemeester Daandels het volk vanaf het bordes  toesprak – borg de Heraut de koker met daarin de Proclamatierol (Manifest!) zorgvuldig op in de rechterzadeltas van zijn trouwe stalen ros, en sprong kwiek in het zadel om spoorslags af te reizen naar residentie WorstZicht waar de rest van het programma zich zou afspelen.

Diepe droefenis

Toen het tijd was om huiswaarts te keren zocht de Heraut zijn stalen ros weer op. De rechterzadeltas was leeg! (de linker ook, bleek na inspectie, maar dat doet nu niet ter zake) De koker met de proclamatierol van onschatbare waarde was verdwenen! Ontzetting, onbegrip, verwarring, diepe droefenis!

Ernstig in gebreke

De Heraut beseft direct dat hij ernstig in gebreke was gebleven. Hij had de zwarte koker met de rol van onschatbare waarde zo maar, onbeheerd, in zijn zadeltas laten zitten.  Dat had niet gemogen. Misschien geen halsmisdrijf, maar toch een ernstige onzorgvuldigheid die zeker niet paste bij een Hearaut van de burgemeester.

Ernstige zorgen

Heimelijke (Gròwete Schàànd!) navraag door de gedupeerde leverde niets op. Echter. Nu, een paar dagen voor carnaval, begint de Heraut zich toch ernstige zorgen te maken.

Hoe moet dit nu, straks op 5 maart? (Wordt vervolgd…)

*Waarom is 13 eigenlijk het ongeluksgetal?

One Comment

Leave a Reply